Vrijetijdspas met sociaal tarief

Je kunt bij het Welzijnshuis een vrijetijdspas aanvragen waarmee je tot 75% korting krijgt op de prijs van aangeduide gemeentelijke activiteiten (bijvoorbeeld evenementen, activiteiten van de Bib en vakantiewerking, ...). Wil je meer weten over het sociaal tarief en de voorwaarden, surf dan naar https://www.kortenberg.be/vrijetijdspas-met-sociaal-tarief .

Ben je in het bezit van een vrijetijdspas met recht op het kortingstarief?
Duid je kortingstarief dan zeker aan bij het inschrijven!

Roy Orbison: het mysterie

Bibliotheek Kortenberg
Dr. V. De Walsplein 30, 3070 Kortenberg
14/06/2024
BIB20240614
Vanaf 20:00 tot 22:00
Muzikale lezing door Rudolf Hecke

Roy Orbison is subversief in het huidige muzieklandschap waar het inmetselen of het als een hond aan de leiband uitlaten van emoties bon ton is. Dan staat de manier waarop Roy Orbison gevoelens uitzong voor revolutie en dislocatie. Wat hij deed was gedurfd en onbeschaamd, sloopte heilige huisjes, was popmuziek op het scherpst van de snee.

Bij leven kreeg hij nooit de credits die zijn tijdgenoot en vriend Elvis (die Roy de beste zanger van hen beiden vond en bijgevolg de beste zanger ter wereld) wél kreeg. Dat is best bizar, gezien zijn verbazingwekkende stem en zijn reeks magische hits uit de periode 1960-1964. Wereldfaam, maar geen kroon op het hoofd… hoe kan dat? Kwam dat door het zwart waarin hij zich hulde, letterlijk en figuurlijk, zijn bizarre gedrag, het macabere in zijn teksten? Biograaf Rudolf Hecke tracht het mysterie Roy Orbison te ontrafelen aan de hand van een filering van diens Heilige Zesvuldigheid, de zes songs die een brug slaan tussen aarde en hemel. Of hel? ‘Only the lonely’, ‘Running scared’, ‘Crying’, ‘It’s over’, ‘In Dreams’, ‘Oh pretty woman’… en een geheimzinnige zevende!

Rudolf Hecke is muzikant, songschrijver en auteur van boeken als ‘Wondenland’, ‘De sixties’ en een aan Serge Gainsbourg gewijde trilogie. Zijn nieuwe boek ‘Roy Orbison – het mysterie’ verscheen eind 2023.


Vrijdag 14 juni om 20 u.
De Bib
5 euro – sociaal tarief met vrijetijdspas
Inschrijven is verplicht en kan via kortenberg.kwandoo.com of aan de infobalie in de Bib
Meer info: bibliotheek@kortenberg.be of 02 755 22 90

Prijslijst

  • Bib standaardticket:
    • Standaardprijs: €5,00

Reservatie data

  1. 06/01/2024 09:00 tot 14/06/2024 13:00 (Iedereen)
Stap 1 van 3

Persoonlijke info

Om tickets te kopen gelieve eerst je e-mailadres in te geven

We gebruiken je telefoonnummer enkel om te verwittigen bij een last-minute programmawijziging.

back to top