Vrijetijdspas met sociaal tarief

Je kunt bij het Welzijnshuis een vrijetijdspas aanvragen waarmee je tot 75% korting krijgt op de prijs van aangeduide gemeentelijke activiteiten (bijvoorbeeld evenementen, activiteiten van de Bib en vakantiewerking, ...). Wil je meer weten over het sociaal tarief en de voorwaarden, surf dan naar https://www.kortenberg.be/vrijetijdspas-met-sociaal-tarief .

Ben je in het bezit van een vrijetijdspas met recht op het kortingstarief?
Duid je kortingstarief dan zeker aan bij het inschrijven!

Kleerkastvasten

Bibliotheek Kortenberg
Dr. V. De Walsplein 30, 3070 Kortenberg
29/02/2024
BIB20240229
Vanaf 20:00 tot 22:00
Een derde van de kleren in je kleerkast draag je nooit. Een ander derde draag je zelden. Negen op de tien kleren heb je een jaar lang niet aangeraakt. Je gooit meer kleren weg dan eender welke andere Europese consument en toch blijf je nieuwe kleren kopen. Omdat je het gevoel hebt dat je nieuwe kleren nodig hebt. Omdat je elke ochtend denkt dat je niets hebt om aan te trekken. Dat wil de mode-industrie je immers doen geloven. Merken introduceren gemiddeld om de zes weken – sommige zelfs elke dag! – een nieuwe collectie. Als tegenreactie hierop besloot journalist Sarah Vandoorne om zes weken lang slechts zes kledingstukken te dragen. Wat begon als een ludieke actie groeide uit tot een jarenlang onderzoek waarbij elke schakel in de textielketen kritisch onder de loep werd genomen.

Sarah Vandoorne (1991) specialiseert zich als freelance journalist in de textielindustrie. Duurzaamheid is haar stokpaardje, maar meestal schrijft ze over onrecht en (on)macht, van katoenplantage tot kleerkast. In 2023 verscheen haar debuut ‘Kleerkastvasten. De textielketen ontrafeld’.


Donderdag 29 februari om 20 u.
De Bib
gratis
Inschrijven is verplicht
Meer info: bibliotheek@kortenberg.be of 02 755 22 90

Prijslijst

  • Bib standaardticket:
    • Standaardprijs: €0,00

Reservatie data

  1. 13/12/2023 09:00 tot 29/02/2024 19:00 (Iedereen)

Inschrijven niet mogelijk

back to top