Vrijetijdspas met sociaal tarief
Je kunt voor alle gemeentelijke activiteiten (bv. Evenementen, activiteiten van de Bib, vakantiewerking...) een vrijetijdspas aanvragen waarmee je recht hebt op een sociaal tarief. Het Welzijnshuis beslist of je in aanmerking komt. Wil je meer weten over het sociaal tarief en de voorwaarden, surf dan naar https://www.kortenberg.be/vrijetijdspas-met-sociaal-tarief .

Ben je in het bezit van een vrijetijdspas met recht op het kortingstarief?
Duid je kortingstarief dan zeker aan bij het inschrijven!

‘100% ijs’: lezing door Johan Lambrechts

Bibliotheek Kortenberg
Dr.V. De Walsplein 30, 3070 Kortenberg
15/06/2023
BIB20230615
Vanaf 20:00 tot 22:00
Tijdens deze belevingslezing neemt reisjournalist, schrijver en rasverteller Johan Lambrechts je mee naar de koudste, winderigste en droogste plek ter wereld: Antarctica. Gekruid met veel anekdotes en feiten en rijkelijk geïllustreerd met audio- en beeldmateriaal vertelt hij het spannende verhaal van de avontuurlijke exploratie van dit zuidpoolgebied. Van de Belgica-expeditie met pionier Adrien de Gerlache eind negentiende eeuw tot de nieuwe Prinses Elisabethbasis die volledig draait op hernieuwbare energie.

Daarnaast verneem je meer over de rol van het continent als klimaatgeheugen van onze planeet en als barometer van de gezondheidstoestand van de aarde. Nergens is de stijging van de zeespiegel door de klimaatverandering zo tastbaar als daar. En uiteraard krijg je ook de koddige pinguïns te horen en te zien. Zo hoorde, voelde en zag je de Zuidpool nog nooit.

Journalist Johan Lambrechts werkte jarenlang voor televisie. Nu schrijft hij boeken over de Zuidpool en maakt hij reisreportages voor magazines in België en Nederland. Hij begeleidt reizen naar Antarctica en was er zelf al drie keer.

Foto: Hilde Vander Linden


Donderdag 15 juni om 20 u.
De Bib
Gratis
Inschrijven is verplicht
Meer info: bibliotheek@kortenberg.be of 02 755 22 90

Prijslijst

  • Bib standaardticket:
    • Standaardprijs: €0,00

Reservatie data

  1. 27/01/2023 16:00 tot 15/06/2023 18:00 (Iedereen)
Stap 1 van 3

Persoonlijke info

Om tickets te kopen gelieve eerst je e-mailadres in te geven

We gebruiken je telefoonnummer enkel om te verwittigen bij een last-minute programmawijziging.

back to top